Tallinna ja kangaskaupat 26 elokuun, 2018 – Posted in: Hirnuvillat – Tags: ,

Tallinnan kangaskaupat ovat ehtymätön aarreaitta keppariharrastajalle. Kaupunkiin kannattaa lähteä metsästämään erityisesti liimakankaita, karvakankaita, solkia ja lukkoja sekä lankoja. Velboaa on tarjolla vähänlaisesti. Käynti kannattaa silti! Käymme blogipostauksessa läpi parhaat kaupat missä kannattaa käydä. Päiväristeily riittää useamman putiikin läpikäymiseen ja aikaa jää hyvin vielä Vanhassa kaupungissa kahvitteluun.

Kangas- ja lankakauppojen iso keskittymä löytyy Tartu Maanteeltä. Sen poikkikadulta osoitteesta K.A. Hermanni 1 c löytyy  Tallinnan paras käsityökauppa Karnaluks. Suosittelemme säästämään aikaa ja ottamaan satamasta taksin suoraan Karnaluksiin. Matka maksaa taksifirmasta riippuen n. 7-10 euroa. Perille pääsee myös bussilla nro 2 tai raitiovaunulla nro 2 (lähtee Mere-keskuksesta).

Karnaluksissa on kaikkea paljon. Erityisen hyvin siellä on lankoja, solkia, lukkoja ja liimakankaita. Käsitöiden ystäville siellä on laajat valikoimat kaikkea muutakin (nauhoja, vetoketjuja, kankaita jne.). Hinnat ovat varsin kohtuulliset ja Suomen hintoihin verrattuna hyvin edulliset.

karnaluks_sisäänkäynti_hirnuvilla

Karnaluksin sisäänkäynti muistuttaa kerrostalon rappua. Sisään vain rohkeasti. Portaat ylös ja löydät kyltin jossa lukee Karnaluks. Sisään päästäkseen pitää soittaa ovikelloa.

Karnaluksista matka jatkuu Tartu Maanteelle. Talon toisella puolella on toinen iso kangaskauppa Abakhan. Täältä löytyi myös velboaa. Suurimmaksi osaksi valikoima on pastellisävyjä ja eläinkuoseja, mutta joukossa on myös jokunen luonnollisempikin väri. Paras anti oli karvakankaat. Hinnat vaihtelevat suuresti. Abakhanissa oli tosi paljon palalaareja, joista teki parhaat löydöt. Erilaisia tekonahkoja oli vaikka miten paljon. Kangaspakoissa on satunnaisesti alennuksia ja useita pakkoja oli puoleen hintaan.

Abakhan_hirnuvilla

Abakhan on iso kangaskauppa, jossa on paljon palalaareja. Valikoima vaihtelee reilusti, mutta alennuksia on aina paljon.

Abakhanin ja Karnaluksin lisäksi Tartu Maanteella oli useita pienempiä kangas- lanka- ja korutarvikeliikkeitä. Suunta kannattaa ottaa kohti keskustaa ja Stockmannia. Matkalla tulee vastaan useita pikkuliikkeitä. Stocka on kävelymatkan päässä ja sinne kävelee Abakhanilta noin 5 minuutissa. Stockmannin-talon toisella puolella on kolmas suuri kangaskauppa Kangadzungel. Kankaita oli valtavasti ja suurin osa niistä oli pakoissa. Hinnat olivat suurin piirtein Suomen tasoa, mutta kun riittävän kärsivällisesti etsii, niin kaupassa on paljon 50-70%-alennuksen kangaspakkoja. Tänne mennään juuri näiden löytöjen takia. Jos hinnasta ei ole niin väliä, niin täällä oli aivan ihania karvakankaita. Harvat kylläkään olivat alennuksessa.

Stockmannilta ei ole enää pitkä matka Vanhaan kaupunkiin ja keskustaan. Isonkin kassin kanssa sinne kävelee Kangadzungelista 10-15 minuutissa. Kahville kannattaa ehdottomasti suunnata vanhan kaupungin ihaniin pikkukahviloihin. Vanhasta kaupungistakin löytyi jokunen käsityökauppa. Hinnat olivat Tartu Maanteetä korkeammalla.

vanhakaupunki_tallinna_hirnuvilla

Jäikö joku paikka mainitsematta? Jätä kommentti ja kerro missä muualla kannattaa käydä.